Myllärin by Helsinki Mills

Pehmeä piparikakku

Voit leipoa kaikki piparit kerralla tähän herkulliseen ja pehmeään tapaan!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1


Piparkakkutaikina

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
200 g laktoositonta voita sulatettuna
1 dl siirappia
6 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
20 g laktoositonta voita voiteluun
½ dl korppujauhoa voiteluun

Sokerikuorrute

2 dl tomusokeria
1 rkl (noin) vettä

Koristeluun

1 dl piparkakkuja murskattuna
½ dl hopeisia sokerikoristeita

Ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 160 C asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon tumma siirappi. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.

  2. Lisää kanamunavaahtoon sulatettua voita ja kuivia aineita vuorotellen. Lisää lopuksi taikinaan kermaviili tai hapankerma. Voitele kuivakakkuvuoka ja pyörittele kakkuvuokaan korppujauhot. Karista ylimääräiset pois.

  3. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kypsyyden tekemällä hammastikulla testin. Kun hammastikku tulee ulos kakusta puhtaana, kakku on kypsä.

  4. Ota kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista tomusokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Kuorruta kakku kuorrutteella. Koristele murennetuilla piparkakuilla ja sokerikuulilla.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,1 g
Proteiini
1,5 g
Energia
394,8 kcal
Hiilihydraatit
35,5 g
Rasva
27,6 g
Tyydyttynyt rasva
18,0 g
Suola
0,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Porkkanakakku
1 h 15 min L, VG

Porkkanakakku

Tajuttoman hyvä sitruunakakku
1 h L, GL, VG

Tajuttoman hyvä sitruunakakku

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun

Mutakakku
40 min L, VG

Mutakakku