omenapiiras

Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)

30-60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Kuohkea omenapiiras on upea syysleivonnainen. Voit vaihtaa omenat myös marjoihin, jolloin saat jokaiseen vuodenaikaan erilaisia leivonnaisia. Tämä pohjataikina sopii kaikenlaisiin makeisiin piirakoihin.

 

Valmistusohje

Uunipellillinen

 

Vaahdota munat kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Sekoita joukkoon vielä sulatettu rasva sekä kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reilunkokoiseen reunalliseen uunivuokaan.

 

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

 

Tarjoa piiraan seuraksi halutessasi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

 

Vinkki! Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm, puolita reseptin ainekset.

Pohja
4 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
1½ dl Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl kermaa tai maitoa
Pinnalle
 5-7 omenaa
kanelia
sokeria
omenapiiras
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Mustikkapiirakka mustikkamaidon kera
resepti
Myllärin perinteinen bostonkakku
resepti
Crunchy cookies
resepti
Kaurajyväpuuro (gluteeniton)
hedelmäkakku gluteeniton
resepti
Myllärin gluteeniton hedelmäkakku
resepti
Porkkanalaatikko kaurarouheesta (gluteeniton)
resepti
Naked Cake (gluteeniton)
Piparkakkuja purkissa.
resepti
Gluteenittomat piparkakut
Kuusenmuotoiset joulupiparkakut koristeltuina tomusokerikuorrutuksella.
resepti
Myllärin joulupiparkakut
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
Pannukakkupaloja lautasella.
resepti
Muumimamman pannukakku
resepti
Chili con kaura (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä