omenapiiras

Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)

30-60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Kuohkea omenapiiras on upea syysleivonnainen. Voit vaihtaa omenat myös marjoihin, jolloin saat jokaiseen vuodenaikaan erilaisia leivonnaisia. Tämä pohjataikina sopii kaikenlaisiin makeisiin piirakoihin.

 

Valmistusohje

Uunipellillinen

 

Vaahdota munat kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Sekoita joukkoon vielä sulatettu rasva sekä kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reilunkokoiseen reunalliseen uunivuokaan.

 

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

 

Tarjoa piiraan seuraksi halutessasi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

 

Vinkki! Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm, puolita reseptin ainekset.

Pohja
4 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
1½ dl Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl kermaa tai maitoa
Pinnalle
 5-7 omenaa
kanelia
sokeria
omenapiiras
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteeniton maissirisotto kaurasta
resepti
Persikka-rahkapiirakat
resepti
Porkkanakakku-uunipuuro
resepti
Gluteeniton marjapiirakka
resepti
Kaurarouhepuuro (gluteeniton)
resepti
Mustaherukka-vaniljapiirakka
resepti
Kuituinen marjapiiras
resepti
Kaurainen mangomajoneesi (gluteeniton)
resepti
Uunikaurapuuro (gluteeniton)
resepti
Myllärin helppo tuorepuuro (gluteeniton)
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
resepti
Kauraa ja kasviksia
Näytä lisää reseptejä