Myllärin by Helsinki Mills

Kauranäkkäri

Älä missään nimessä heitä keitettyjä kauranjyviä kanoille! Tässä herkullinen näkkäriresepti, joka ei kauaa kaapissa viihdy.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 10 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
K
Kananmunaton
V
Vegaani
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

3

pellillistä

2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl vettä

Ohjeet

  1. Mittaa kaikki ainekset paitsi vesi ja pellavansiemenet kulhoon. Sekoita.

  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada muiden ainesten joukkoon. Sekoita.

  3. Jaa taikina kolmelle leivinpaperille. Aseta taikinan päälle leivinpaperi ja kaulitse kaulimella ohueksi. Ripottele pellavansiemenet näkkärien päälle.

  4. Paista 170 C asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kunnes näkkäri on rapeaa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
6,9 g
Proteiini
8,7 g
Energia
254,4 kcal
Hiilihydraatit
28,0 g
Rasva
10,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Suola
1,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Myllärin pehmeät sämpylät
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Myllärin pehmeät sämpylät

Gluteeniton vuokaleipä
1 h 45 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton vuokaleipä

Kaurainen myslinäkkäri
50 min L, GL, VG, M

Kaurainen myslinäkkäri