Helsinki Mills Overnight Oats on suomalainen vientiraketti 2017!

 

Helsingin Myllyn Overnight Oats -tuorepuuromix voitti Lidlin järjestämän Viedään Suomi-ruoka maailmalle! -kilpailun. Kilpailu on osa Suomi100- juhlavuoden ohjelmaa.

Torstaina Finlandia-talossa pidetyssä finaalissa oli mukana 11 suomalaista elintarvikealan yritystä ja tuotetta. Finaaliin oli valittu vientituotteita, jotka voisivat kilpailuun järjestäneen Lidlin mukaan edustaa Suomen ruokaviennin vahvuuksia maailmalla.

Arvovaltainen raati perusteli voittajaa asiakaslähtöiseksi yritykseksi, joka toimii jo nyt viennin edistämiseksi. Tuorepuuroa kehuttiin kansainvälisiin ruokatrendeihin sopivaksi ja potentiaaliseksi menestyjäksi eri kulttuureissa ja uskonnoissa. Menestys kansainvälisillä markkinoilla edellyttää, että tuote erottuu kilpailijoista ja sillä on tarina. ”Kansainvälisenä ketjuna meillä on näistä asioista kokemusta”, Lidlin kaupallinen johtaja Timo Hansio sanoo.

Helsinki Mills Overnight Oats Mix on valmis puuroaines, joka sekoitetaan esim. jogurttiin tai maitoon ja annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tuorepuuro on trendikäs aamu- tai välipala, joka on helppo ja nopea valmistaa. Overnight Oats Mix sisältää lempeää suomalaista kauraa, kuituja, proteiineja ja vitamiineja, eikä lainkaan lisättyä sokeria.

Viedään Suomi-ruoka maailmalle! –kisan pääpalkintona Lidl maksaa voittajayritykselle vientiä edistävän henkilön palkan vuodeksi ja auttaa yritystä avaamaan ovia vientiin.

Finalistien joukosta löytyi myös marjatuotteita, gluteenitonta pastaa ja vegaanisia mustapapupihvejä. Monet tuotteet seurasivat kansainvälisiä ruokatrendejä olemalla esimerkiksi maidottomia, munattomia, lihattomia tai soijattomia, ja muutamien tuotteiden, kuten voittajan Helsinki Mills Overnight Oats Mixin, valmistuksessa käytetään vain vihreää sähköä. Finalistien joukkoon ylsivät myös lähdevesi ja Koskenkorva.