Ruisjauhot

Ruisjauhot soveltuvat erityisesti kuitupitoisten leivonnaisten, kuten leipien, sämpylöiden, erilaisten piiraiden ja perinneleivonnaisten, kuten karjalanpiirakoiden leivontaan. Ruisjauhoista syntyy myös herkulliset makeat leivonnaiset, kuten kääretortut ja pikkuleivät. Ruisjauhot ovat runsaskuituisia, ja täysjyväruisjauhot sisältävät kuidun lisäksi runsaasti myös vitamiineja ja kivennäisaineita. Koska ruisjauhossa ei ole sitkoa, saa leivonnaisista kuohkeamman lisäämällä taikinaan hieman täysjyvävehnäjauhoa.

Suosittelemme ruisleivontaan valikoimastamme Myllärin Ruisjauhoa 2 kg sekä Myllärin Luomu Ruisjauhoa 1 kg. Molemmat tuotteet ovat runsaskuituisia (kuitupitoisuus 20 %) täysjyväruisjauhoja.

 

leivat

Vehnäjauhot

Vehnäjauhot ovat monikäyttöisiä ”yleisjauhoja”, joita on hyvä olla aina kotona. Ne sopivat monenlaiseen leivontaan ja ruoanlaittoon, leivistä pitsoihin ja piirakoihin sekä kakuista kastikkeisiin.

Leivontakarkea vehnäjauho on jauhettu vehnänjyvän ydinosista sopivan hienoksi jauhoksi. Se sisältää runsaasti kuohkeutta parantavaa gluteenia. Leivontakarkea Vehnäjauho on erittäin hyvin leipoutuva yleisjauho erilaisiin leivonnaisiin, kuten esim. pulla-, kakku- ja pikkuleipätaikinoihin sekä erilaisiin piirakkapohjiin.

Täysjyvävehnäjauho puolestaan sopii erityisesti runsaskuituisten makeiden ja suolaisten leivonnaisten leivontaan. Se leipoutuu hyvin ja on erinomaista myös kastikkeiden suurustamisessa, koska se ei ”paakkuunnu” yhtä helposti kuin vaalea vehnäjauho.

Hiivaleipäjauho jauhetaan vehnänjyvän pintaosista, joissa on runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Hiivaleipäjauho on väriltään hieman tummempaa kuin leivontakarkea vehnäjauho. Koska hiivaleipäjauhossa on mukana myös vehnänjyvän pintaosia, syntyy siitä maukkaat ja ruokaisat sämpylät, leivät ja vaikkapa sconesit eli teeleivät.

Myllärin vehnäjauhovalikoimasta löytyvät Myllärin Leivontakarkea Vehnäjauho 2 kg, Myllärin runsaskuituinen Hiivaleipävehnäjauho sekä luomuleivontaan soveltuvat Myllärin Luomu Leivontakarkea Vehnäjauho 2 kg ja Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauho 1 kg.

 

jauhot

Sämpyläjauhot

Sämpyläjauhot ovat jauhoseoksia, jotka on jauhettu nimenomaan sämpylöiden leivontaan sopivaksi. Ne sisältävät leipoutuvan vehnäjauhon lisäksi esim. kauraa tai ruista, erilaisia hiutaleita, rouheita, siemeniä ja jyviä, jotka antavat sämpylöihin makua, rakennetta ja suutuntumaa.

Myllärin valikoimasta löydät seuraavat sämpyläjauhot: Myllärin Luomu Sämpyläjauho 1 kg on täysjyväluomukaurasta ja -vehnästä jauhettu sämpyläjauhoseos, joka sisältää makua ja rakennetta tuovaa täysjyväkauraa hiutaleina ja rouheina. Myllärin Luomu Hurjan Viljainen 1 kg on täyteläisen jyväinen luomujauhoseos, josta syntyvät herkulliset sämpylät, leivät ja patongit. Myllärin Sämpyläjauho 2 kg on runsaskuituinen (7 %) ja rouheinen kokojyväjauhoseos, jossa on vehnäjauhon lisäksi täysjyväruista ja vehnärouheita rakennetta ja suutuntumaa tuomassa. Sopii erinomaisesti sämpylöiden, leipien ja patonkien leivontaan sekä ruokaisan pizzapohjan tekoon.

 

sampylajauho

Leipäainekset

Myllärin Ruisleipäaines 2 kg on runsaskuituinen (17 %) jauhoseos, jossa on mukana aito ruistaikinajuuri. Siitä syntyvät helposti maukkaat ruislimput, -sämpylät ja jopa ruispalaleivät kotiuunissa. Ruisleipäaines sopii myös perinneherkkujen, kuten kala- ja lihakukkojen leivontaan.

 

leipaainekset