Yrtti-ohrasalaatti ja hirviragu

yli 60 min.
Vaikeustaso: Vaikea

Keitä ohrasuurimot kypsiksi ohjeen mukaan. Hienonna punasipuli pieneksi, mausta se sitruunamehulla ja lisää oliiviöljy. Hienonna tomaatti ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita pohjaan. Lisää (myös pakkauksen ohjeen mukaan kypsennetty) keitetyt ohrasuurimot ja mausta suolalla. Hienonna yrtit, raasta sitruunasta kuori salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.

 

Aloita hirviragun valmistus kuutioimalla lihat. Kuullota sipuleita isossa kattilassa. Lisää sekaan lihat ja jauheliha ja ruskista noin 5 minuutin ajan. Kaada sekaan viini ja keitä kokoon noin puoleen, lisää tomaattimurska ja pari oksaa yrttejä. Hauduta n. kolme tuntia kannen alla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa. Lisää ajoittain liha- tai kanalientä, ettei kastike kuivu. Maista ja mausta cayennepippurilla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi ripotella päälle revittyä basilikaa.

 

Reseptin laati: Tomi Björck

Yrtti-ohrasalaatti
4 dl Myllärin Luomu Rikottuja Ohrasuurimoita
2 kpl tomaatteja
½ kpl kurkku
1 tl sokeria
1 ruukku lehtipersiljaa
½ ruukku minttua
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl punasipulia
5 rkl oliiviöljyä
suolaa
Hirviragu
800 g hirvenpaistia ja selyksiä
200 g hirven jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
5 dl tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
oliiviöljyä
cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
rosmariinia, timjamia
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
Peruna-kaurapaistos
resepti
Peruna-jyväpaistos
resepti
Gluteenittomat lehtikaali-pinaattiohukaiset
gluteeniton lohipiiras
resepti
Graavilohipiiras (gluteeniton)
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Intialainen kaura-pinaatti-juustopaistos
resepti
Texmex-kaurasalaatti
resepti
Kaura-Jambalaya
resepti
Tikka Masala-kauraa ja mausteisia lihapyöryköitä
resepti
Texmex-kaurakeitto
Näytä lisää reseptejä