Tomi Björckin paras näkkileipä

30 min.
Vaikeustaso: Vaikea

Sulata voi juoksevaksi, sekoita maitoon, lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sokeri ja sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin, lisää maitoon ja vaivaa hyvä taikina. Kaulaa taikina hiuksenhienoksi, helpoiten se käy pastakoneella. Laita pellille, painele haarukalla reikiä ja roiskuttele öljyä päälle. Paista 220 °C:ssa noin 10 minuuttia kunnes leivät kullanruskeita.

50 g voita
2,5 dl–3 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
4 dl Myllärin Luomu Ruisjauhoja
3 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
2 tl sokeria
30 g kuivaa tilliä
12 g hiivaa
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti