Texmex-kaurapiiras

30-60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Texmex-piiras on maistuva suolainen tarjottava, jonka valmistus on helppoa ja vaivatonta. Ruokaisa suolainen piiras toimii salaatin kanssa kokonaisena ateriana.

 

Valmistusohje

Avaa taikina pakkauksestaan ja anna sulaa hetki huoneenlämmössä. Kun taikina on hieman sulanut, ripottele alle vehnäjauhoja ja kaulitse hieman ohuemmaksi suorakaiteen malliseksi levyksi.

Valmista taikinan sulaessa täyte: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli, valkosipuli ja jauheliha. Lisää ateria-aines ja vesi. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia, kunnes kauraseos on kypsää. Lisää joukkoon tomaattipyreetä ja juustoraastetta. Sekoita ja tarkista maku. Lisää halutessasi tacomaustetta.

Levitä täyte kaulitun piiraspohjan päälle siten, että puolet levystä on täytteen peitossa. Käännä toinen puolikas päälle ja nipistele reunat yhteen. Pistele taikinan pinta haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 25-35 min., kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.

Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

6 annospalaa
1 valmis laskostettu lehtitaikinalevy pakastealtaasta
(hieman vehnäjauhoja)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
200 g jauhelihaa
½ pss Myllärin Texmex Kaura ateria-ainesta
4 dl vettä
50 g tomaattipyreetä
100 g juustoraastetta
(tacomaustetta)
Voiteluun:
1  kananmuna
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Kaurarouhe-kylmäsavulohisalaatti (gluteeniton)
resepti
Paella ohrasta ja sahrami-aioli
resepti
Mannasuurimosämpylät
resepti
Härkis-kaurapaistos
resepti
Tomaatti-kauraa, broileria ja yrttikasviksia
resepti
Tomaattinen kaura-jauhelihapaistos
resepti
Chili con kaura (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Kaura-punajuuripaistos
resepti
Kaura-kasvisgratiini
resepti
Juustoinen kana-kaurakeitto
resepti
Kauraa ja kasviksia
Näytä lisää reseptejä