Texmex-kaurakeitto

30 min.
Vaikeustaso: Helppo

Tomaattinen texmex-keitto on maukas ruoka, jota on helppo jatkaa isommallekin porukalle. Kasvisversiossa kinkkusuikaleet voi jättää pois. Lisää tulisuutta saat halutessasi lisäämällä joukkoon jauhettua tai tuoretta chilipaprikaa tai ripauksen cayennepippuria.

 

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää lihaliemikuutio, kasvikset sekä ateria-ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää pavut, tomaattimurska ja kinkkusuikaleet. Jatka kypsennystä n. 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersiljaa tai muuta yrttiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

4-6 annosta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 lehtisellerinvartta
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
½ pss Myllärin Texmex Kaura ateria-aineksia
100 g vihreitä, tuoreita papuja
500 g tomaattimurskaa
250 g kinkkusuikaleita
mustapippuria myllystä
(suolaa)
lehtipersiljaa tai muuta yrttiä maun mukaan
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Paella ohrasta ja sahrami-aioli
resepti
Kasvisohratto
resepti
Myllärin jyväisä mangosalaatti
resepti
Prosciuttopizza
resepti
Chili con kaura
resepti
Chili con kaura (gluteeniton)
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Tortillamunakas kaurasta ja porkkanasta
täytetyt kesäkurpitsat uunivuoassa
resepti
Myllärin täytetyt kesäkurpitsat (gluteeniton)
resepti
Intialainen kaura-kasvispata
resepti
Härkis-kaurapaistos
resepti
Kauraa ja kasviksia
Näytä lisää reseptejä