Texmex-kaurakeitto

30 min.
Vaikeustaso: Helppo

Tomaattinen texmex-keitto on maukas ruoka, jota on helppo jatkaa isommallekin porukalle. Kasvisversiossa kinkkusuikaleet voi jättää pois. Lisää tulisuutta saat halutessasi lisäämällä joukkoon jauhettua tai tuoretta chilipaprikaa tai ripauksen cayennepippuria.

 

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää lihaliemikuutio, kasvikset sekä ateria-ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää pavut, tomaattimurska ja kinkkusuikaleet. Jatka kypsennystä n. 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersiljaa tai muuta yrttiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

4-6 annosta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 lehtisellerinvartta
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
½ pss Myllärin Texmex Kaura ateria-aineksia
100 g vihreitä, tuoreita papuja
500 g tomaattimurskaa
250 g kinkkusuikaleita
mustapippuria myllystä
(suolaa)
lehtipersiljaa tai muuta yrttiä maun mukaan
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Juustoinen kana-kaurakeitto
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Tikka Masala-kauraa ja mausteisia lihapyöryköitä
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Kaura-kasvisgratiini
välimeren uunivuoka
resepti
Välimeren uunivuoka (gluteeniton)
resepti
Juustoinen kana-kaurakeitto
resepti
Tomaattinen kaura-jauhelihapaistos
resepti
Kaurainen mangomajoneesi (gluteeniton)
resepti
Pestoinen ohrasalaatti
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Quiche Lorraine
Näytä lisää reseptejä