Rouheat täysjyvävehnäsämpylät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää taikinaan sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi (noin 18 kpl) tai leiviksi (3 kpl) ja kohota pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia. Halutessasi voit kostuttaa sämpylät tai leivät vedellä ja ripotella päälle Myllärin Luomu Kaurahiutaleita. Paista 225 °C:ssa sämpylöitä noin 10 minuuttia ja leipiä noin 25 minuuttia.

50 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
5 dl vettä
1 ½ rkl sokeria
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
12 dl Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin hurjan viljaiset luomusämpylät
resepti
Leipätikut
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Gluteenittomat mysli-kaurapalat
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Lohikukkoset
resepti
Gluteenittomat sämpylät
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä