Sultsinat

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Kiehauta maito. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes puuro sakenee. Mausta valmis puuro suolalla

Valmista sultsinataikina. Sekoita vesi, suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta muutaman senttimetrin paksuisia tankoja ja paloittele kahteentoista tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi ja kaulitse ruisjauhoja ja piirakkapulikkaa apuna käyttäen ohuiksi ympyröiksi. Paista kuoret molemmin puolin valurautapannulla muutaman sekunnin ajan.

Kiehauta voi ja vesi, kunnes voi on sulanut. Voitele toinen puoli voi-vesiseoksella ja levitä voitelemattomalle puolelle mannapuuroa. Taita kuoren reunat vastakkain ja päädyt vielä keskelle. Laita saumapuoli alaspäin tarjoiluvadille ja tarjoa mahdollisimman pian.

 

 

 
0,5 l maitoa
¾ dl Myllärin Luomu Mannasuurimoita
ripaus suolaa
1,5 dl vettä
3 dl Myllärin Luomu Ruisjauhoja
½ dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
½ tl suolaa

Voiteluun:
50 g voita
½ dl vettä

 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Siemennäkkäri (gluteeniton)
resepti
Myllärin perinteiset karjalanpiirakat
resepti
Texmex-kaurapiiras
joululimppu
resepti
Gluteeniton joululimppu
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
resepti
Myllärin viljaisat luomutäytepatongit
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
Näytä lisää reseptejä