Sieniohratto, paistettuja herkkusieniä ja gremolataa

Kuullota laakeassa kattilassa hienonnetut sipulit, lisää sekaan ateriajyvät ja pyöräytä. Lisää joukkoon valkoviini ja anna imeytyä. Lisää sienijauhe ja kana- tai kasvisliemi vähitellen koko ajan varovasti sekoittaen. Kun jyvät ovat kypsyneet, lisää sekaan raastettu parmesaanijuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Putsaa ja leikkaa herkkusienet 4 osaan lohkoiksi. Kuumenna pannulla öljy ja voi, ja ruskista sieniä kauttaaltaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valmista sitten gremolata ajamalla kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi tahnaksi. Kokoa annos ja tarjoile!

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

 

Sieniohratto
2 banaanisalottisipulia
2 valkosipulin kynttä
500 g Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä
1 dl valkoviiniä
n. 1 l kana- tai kasvislientä
1/2 dl kuivattua sienijauhetta
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
suolaa
Paistetut herkkusienet 
1rs (200 g) herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
suolaa
Gremolata
4 valkosipulinkynttä
½ pnt persiljaa
½ pnt basilikaa
1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 sitruunankuori
suolaa, pippuria
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti