Savustettua selleriä, haudutettua karitsaa ateriajyvien kera, salviaa ja remouladea

Kypsennä jyvät paketin ohjeen mukaan, mutta vaihda veden tilalle lihaliemi. Valmista seuraavaksi savustetut sellerit. Mausta selleri suolalla ja sokerilla ja savusta kypsäksi savustuspöntössä. Leikkaa noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi, ja sekoita ne jyvien ja salvian kanssa.

 

Mausta karitsanniskat suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Kiehauta muut ainekset ja kaada liemi päälle. Hauduta folion tai kannen alla 160-asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Nosta lihat varovasti esim. lautaselle jäähtymään. Siivilöi haudutusliemi puhtaaseen kattilaan ja redusoi noin puoleen. Viipaloi karitsa annospaloiksi ja tarjoile savuselleri-ateriajyvien ja remouladen kanssa.

 

Valmista lopuksi remoulade. Leikkaa juuriselleristä noin tulitikun mittaisia suikaleita. Hienonna ruohosipuli ja kaprikset, ja sekoita kaikki pilkotut aineet majoneesin kanssa. Anna maustua 5 minuutin ajan.

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

500 g Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä
Savustettu selleri
½ juuriselleri
1 rkl sokeria
suolaa
muutama lehti tuoretta salviaa
Haudutettu karitsa
600 g karitsan niskaa
5 valkosipulia
1 pala inkivääriä
1 l kanalientä
2 dl valkoviiniä
Remoulade
1 dl majoneesia
1 rkl kapriksia
½ pnt ruohosipulia
½ juuriselleri
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti