Savolaiset riisikukkoset

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää sekaan jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna taikinan kohota noin tunnin ajan. Muotoile taikinasta pötkö ja paloittele 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne pyöreiksi pohjiksi, joiden halkaisija on noin 8 cm. Asettele pohjat pellille ja anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

 

Kiehauta vesi, lisää sekaan riisi ja anna kiehua noin 2 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää sekaan maito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla. Levitä riisipuuro kohonneiden taikinapyörylöiden päälle ja paista niitä 230-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

 

Kuumenna lopuksi maito ja sulata siihen voi. Kasta paistetut kukkoset maito-voiseokseen.

Taikina:
4,5 dl vettä
12 g hiivaa
8 ½ dl Myllärin Ruisleipäainesta
  Riisipuuro:
1,5 dl vettä
1,5 dl Myllärin Luomu Riisiä
7,5 dl maitoa
1 tl suolaa
Maito-voiseos:
2 dl maitoa
50 g voita
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Porkkana-paprika-lesekräkkerit
resepti
Mannasuurimosämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
resepti
Myllärin viljaisat luomutäytepatongit
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
Näytä lisää reseptejä