Saksalainen Stollen-pulla

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma ja alusta joukkoon vehnäjauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaan vielä hasselpähkinärouhe, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta ja sulatettu voi.

 

Kohota taikina uudelleen. Kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet kuivatuista hedelmistä toiselle puolelle levyä. Taita toinen puoli hedelmien päälle. Kaulitse levy uudelleen ja ripottele loput hedelmät koko taikinalevylle. Kääri taikina rullaksi. Nosta saumapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

 

Voitele stollen voisulalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia välillä voisulalla sivellen. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Säilytä folioon käärittynä jääkaapissa. Stollen säilyy hyvänä useamman viikon.

 
1 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl raastettua appelsiininkuoriraastetta
100 g voita
ripaus suolaa

Täyte:
100 g hedelmämixiä
100 g sukaatteja
50 g appelsiininkuoripaloja

Voiteluun: 
100 g voita
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin vegaaniset luomuletut
resepti
Myllärin voipullat
gluteenittomat letut
resepti
Gluteenittomat letut ja vaniljainen mansikkahillo
resepti
Myllärin helppo tuorepuuro (gluteeniton)
resepti
Ohrapuuroherkku
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
resepti
Myllärin kauraiset myslipatukat (gluteeniton)
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
resepti
Whoopies
resepti
Raikas vihersmoothie
resepti
Gluteeniton kääretorttu
Näytä lisää reseptejä