Ruokaisa parmesanpuuro, rapeaa siikaa ja fenkoli-tillisalaattia

30 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Aloita parmesanpuuron valmistuksella. Vatkaa kerma. Kiehauta maito ja lisää kaurahiutaleet maitoon. Keitä n. 4 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan vatkattu kerma, parmesanraaste ja mascarpone-juusto, ja sekoita hyvin. Anna maustua miedolla lämmöllä hetki. Raasta sitruunankuori ja purista mehu puuron joukkoon.

 

Valmista seuraavaksi fenkoli-tillisalaatti. Pese fenkoli ja puolita se. Leikkaa puolikkaista fenkoleista hiuksenohuita suikaleita ja mausta suikaleet suolalla ja sokerilla. Lisää sekaan oliiviöljy ja sitruunamehu, ja nypi tilli salaattiin.

 

Rapean siian valmistaminen aloitetaan leikkaamalla siikafileet neljään yhtä suureen palaan. Mausta palat suolalla ja valmista kuorrute sekoittamalla kauralese ja hienoksi raastettu parmesanjuusto keskenään. Lämmitä voi-öljy seos pannulla keskilämmöllä. Leivitä kalat kuorrutteella ja paista molemmin puolin pannulla kullanruskeiksi. Käytä kalat vielä 220-asteisessa uunissa noin 2 minuutin ajan, kunnes ne ovat on kypsiä. Tarjoile siika parmesaanpuuron ja fenkoli-tillisalaatin kanssa.

 

Reseptin laati: Tomi Björck

Parmesanpuuro
3 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
4 dl maitoa
1 dl kermaa
5 rkl raastettua parmesanjuustoa
2 rkl mascarponea
½ kpl sitruunankuori ja -mehu
1 tl sokeria tai hunajaa
suolaa, pippuria
Fenkoli-tilisalaatti
1 kpl fenkoli
½ kpl tilliä
½ kpl sitruunanmehu
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Rapeaa siikaa
1 dl Myllärin Luomu Kauraleseitä
2 kpl siikafileitä (suomustettu ja nypitty)
suolaa
4 rkl parmesanjuustoa
4 rkl voita paistamiseen
2 rkl öljyä paistamiseen
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet