Maukas punajuuri-vuohenjuustovuoka

Annosmäärä: 10

Annoskoko: 225 g

1 kpl 1/2 -65 mm GN-vuoka

Valmistusohje:

  1. Sekoita kohmeiset punajuurisuikaleet, ohrasuurimot, paloiteltu vuohenjuusto (tai muu valinnainen juusto), sipulikuutiot, kaprikset ja seesaminsiemenet keskenään voidellussa GN 1/2-65 mm vuoassa.
  2. Sekoita ruokakerma, vesi sekä mausteet keskenään ja kaada neste vuokaan.
  3. Paista yhdistelmäpaistolla 150 ◦ C:ssa 20 minuuttia. Sekoita paiston puolessa välissä, jos vuohenjuusto halutaan tasaisesti vuokaan.
  4. Laske lämpötila 140 ◦ C: een ja jatka kypsennystä vielä n. 30 minuuttia, kunnes paistos on kypsää.
  5. Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä tai kasvisruokana.

Vinkkejä ja huomioita:

  • Vuohenjuuston tilalla voi käyttää esimerkiksi fetajuustoa, sinihomejuustoa tai sulatejuustoa.
  • Punajuuren lisäksi voidaan vuokaan lisätä muita juureksia, esimerkiksi palsternakkaa tai perunaa (esimerkiksi suhteessa 1:4 = 0,750 kg punajuurta: 250 kg palsternakkaa/perunaa)

 

Raaka-aineet:
1,000 kg punajuurisuikaleita (pakaste)
 0,300 kg Myllärin Rikottuja Ohrasuurimoita
 0,150 kg vuohenjuustoa tai feta- tai sinihomejuustoa
 0,300 kg sipulikuutioita (pakaste)
 0,040 g kapriksia
 0,020 kg seesaminsiemeniä
 0,75 l ruokakermaa
 0,700 l vettä
 0,020 kg suolaa
 0,002 kg mustapippurirouhetta
 0,0025 kg kuivattua timjamia
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti