Porkkanakakku pala.

Gluteeniton porkkanakakku

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Porkkanakakku on suussasulava herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Porkkanakakun rakenne ja maku vain paranee, kun teet sen edellispäivänä ja säilytät yön yli jääkaapissa.

 

Pyöreä vuoka Ø26-28 cm, korkeus 5-6 cm
Jos haluat tehdä pellillisen porkkanaleivoksia, tee kaksinkertainen taikina.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja porkkanasose hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C n. 30 min. Jäähdytä.

Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pintaan mantelirouhetta tai Myllärin Porkkana-Inkiväärigranolaa. Kakun maku paranee entisestään kun pidät sen yön yli jääkaapissa.

2 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g porkkanasosetta
150 g voita sulatettuna
2 dl Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrute:
150 g maustamatonta sulatejuustoa (esim. Valio Olympia)
75 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
mantelirouhetta tai Myllärin Porkkana-Inkiväärigranolaa
Porkkanakakku pala.
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
hedelmäkakku gluteeniton
resepti
Myllärin gluteeniton hedelmäkakku
resepti
Myllärin luomuletut
resepti
Ruistosca mustikkapiiras
resepti
Kaurajyväpuuro (gluteeniton)
hedelmäkakku gluteeniton
resepti
Myllärin gluteeniton hedelmäkakku
resepti
Porkkanalaatikko kaurarouheesta (gluteeniton)
resepti
Naked Cake (gluteeniton)
Piparkakkuja purkissa.
resepti
Gluteenittomat piparkakut
Kuusenmuotoiset joulupiparkakut koristeltuina tomusokerikuorrutuksella.
resepti
Myllärin joulupiparkakut
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
Pannukakkupaloja lautasella.
resepti
Muumimamman pannukakku
resepti
Chili con kaura (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä