Porkkana-paprika-lesekräkkerit

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liota auringonkukansiemeniä noin 4 tuntia, huuhtele ja valuta. Liota chia- ja pellavansiemeniä noin tunti, jotta saat niistä aikaan geelin.

 

Prosessoi sipuli, taateli ja paprika monitoimikoneessa melkein nesteeksi ja kaada kulhoon. Lisää siihen liotetut siemenet, mausteet, porkkanaraaste tai kuitu ja  kauralese.
Sekoita huolellisesti Tasoita käsillä kuivurin pellille ja tasoita ohuesti levyille. Hyvä paksuus on noin 4 mm, eli todella ohut. Leikkaa sitten viillot veistä apuna käyttäen ääriviivat kräkkereille. Muotoile kräkkerit haluamallasi tavalla.

 

Laita kuivuriin 45 asteeseen noin 12 tunniksi tai kunnes kräkkerit ovat kuivia. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kräkkereitä 175 -asteisessa uunissa noin 15 – 20 minuutin ajan, kunnes ne ovat kuivia.

 

Reseptin laati: Karita Tykkä

 

 
2 pellillistä
5 dl pellavansiemeniä
4 dl porkkanaraastetta
4 dl auringonkukansiemeniä (tai kurpitsansiemeniä)
2,5 dl chia-siemeniä
4 dl Myllärin Luomu Kauralesettä
1 salottisipuli
1 punainen paprika
1 iso tuore taateli
1/2 rkl valkosipulijauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
resepti
Kauratäytteiset letut
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
resepti
Rukiiset teeleivät
Näytä lisää reseptejä