Terveellinen porkkana-linssisosekeitto

Annosmäärä: 10

Annoskoko: 300 g

1 kpl 1/2 -65 mm GN-vuoka

Sosekeitto

Valmistusohje:

  1. Huuhdo linssit ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan (n. 10 minuuttia) kasvisliemijauheella maustetussa vedessä.
  2. Lisää porkkanasose ja pakastesipulikuutiot linssien joukkoon. Kiehauta.
  3. Lisää keiton sekaan valkosipulimurska, raastettu inkivääri ja muut mausteet, sulatejuusto sekä kookosmaito. Soseuta keitto.
  4. Lisää lopuksi hienonnetut pakasteyrtit.
  5. Tarjoile rapeat 4 viljan ateriajyvät erikseen keiton ohessa, josta jokainen ruokailija voi itse annostella jyvät keiton päälle krutonkien tapaaa.

 

Lisuke keiton pinnalle

Lisää vesi, suola ja jyvät 1/2 -65 mm GN-vuoan pohjalle ja paista yhdistelmäpaistolla 12 minuuttia 150 asteessa. Ota GN-vuoka uunista, lisää rypsiöljy sekä curry ja paista kiertoilmapaistolla 180 ◦C: ssa vielä n. 10 minuuttia, kunnes jyvistä tulee rapeita.

Sosekeitto

1,000 kg valmista porkkanasosetta
0,300 kg punaisia linssejä
0,300 kg sipulikuutioita, pakaste
0,015 kg valkosipulimurskaa
1 l vettä
0,0135 kg vähäsuolaista kasviliemijauhetta
0,250 kg sulatejuustoa
2 dl kookosmaitoa
2 rkl tuoretta inkivääriä
0,003 kg kurkumaa
0,005 kg suolaa
0,001 kg mustapippurirouhetta
Koristeluun: Tuoreita yrttejä tai pakasteyrttejä (esim. persiljaa)

Lisuke keiton pinnalle

4,5 dl Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä
4,5 dl vettä
2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl currya maustamiseen
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti