Pizzat grillissä

30-60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota hiiva lämpimään (n. 42°C) veteen. Lisää suola ja jauhoja niin, että taikina on paksuhkoa puuroa. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Kun taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin kulhon reunoista ja käsistä, peitä se liinalla ja nosta vedottomaan paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Sekoita mausteet tomaattimurskaan ja anna maustua taikinan kohoamisen ajan.

Paloittele kohonnut taikina 4-5 osaan ja kauli niistä ohuet pizzapohjat. Kuumenna kannellinen hiili- tai kaasugrilli ja pizzakivi jos sellainen on käytössä. Ilman kiveäkin pärjää mainiosti, käytä tällöin alustana öljyttyä foliota. Laita pizzapohjat grilliin kiven tai folion päälle ja anna niiden paistua kannen alla 2-3 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä niille tomaattikastiketta, haluamasi täytteet sekä reilusti juustoraastetta. Anna pizzojen paistua kannen alla vielä n. 5 minuuttia. Tarkkaile, ettei pohja pääse palamaan. Tarjoile pizzat kuumina suoraan grillistä.

4-5 pientä pizzaa
Pohja:
2,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
n.6 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
2 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
 2-4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl oreganoa
Täytteet:  
oman maun mukaan esim. kinkkusuikaleita, salamia, herkkusieniä, sipulia, paprikaa, oliiveja…
reilusti juustoraastetta
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Paella kaurarouheesta (gluteeniton)
resepti
Nachopelti texmex-kaurasta
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Texmex-kaurakeitto
resepti
Kaura-kasvisgratiini
välimeren uunivuoka
resepti
Välimeren uunivuoka (gluteeniton)
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
Näytä lisää reseptejä