Pizzat grillissä

30-60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota hiiva lämpimään (n. 42°C) veteen. Lisää suola ja jauhoja niin, että taikina on paksuhkoa puuroa. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Kun taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin kulhon reunoista ja käsistä, peitä se liinalla ja nosta vedottomaan paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Sekoita mausteet tomaattimurskaan ja anna maustua taikinan kohoamisen ajan.

Paloittele kohonnut taikina 4-5 osaan ja kauli niistä ohuet pizzapohjat. Kuumenna kannellinen hiili- tai kaasugrilli ja pizzakivi jos sellainen on käytössä. Ilman kiveäkin pärjää mainiosti, käytä tällöin alustana öljyttyä foliota. Laita pizzapohjat grilliin kiven tai folion päälle ja anna niiden paistua kannen alla 2-3 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä niille tomaattikastiketta, haluamasi täytteet sekä reilusti juustoraastetta. Anna pizzojen paistua kannen alla vielä n. 5 minuuttia. Tarkkaile, ettei pohja pääse palamaan. Tarjoile pizzat kuumina suoraan grillistä.

4-5 pientä pizzaa
Pohja:
2,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
n.6 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
2 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
 2-4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl oreganoa
Täytteet:  
oman maun mukaan esim. kinkkusuikaleita, salamia, herkkusieniä, sipulia, paprikaa, oliiveja…
reilusti juustoraastetta
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Ruokaisa kanasalaatti
resepti
Myllärin jyväisä mangosalaatti
resepti
Rukiiset teeleivät
resepti
Kauratäytteiset letut
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
resepti
Rukiiset teeleivät
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Intialainen kaura-pinaatti-juustopaistos
resepti
Texmex-kaurasalaatti
resepti
Kaura-Jambalaya
resepti
Tikka Masala-kauraa ja mausteisia lihapyöryköitä
Näytä lisää reseptejä