Persikka-rahkapiirakat

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Aloita pullataikinan valmistus liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan kananmuna ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen seokseen hyvin vaivaten ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Valmista seuraavaksi täyte. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon soseutetut persikat ja kaikki loput ainekset.

Paloittele taikina, pyöritä pikkupulliksi ja paina lasin pohjan avulla keskelle syvennys. Taikinasta tulee noin 20 pikkupullaa. Voit myös kaulia taikinan levyksi ja laittaa rahkan levyn päälle. Kohota pullia noin 30 minuuttia, voitele reunat kananmunalla ja täytä syvennys rahkaseoksella. Paista pienet rahkapiirakat 225 °C:ssa 10 – 15 min. Jos teet isomman levypiirakan, paista sitä 200 °C:ssa noin 25 minuuttia.

Taikina:
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 muna
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
16 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
150 g voita
  Täyte:
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
250 g säilykepersikoita
2 munaa
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Kaura-karpalopikkuleivät
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
resepti
Ohrapuuroherkku
resepti
Myllärin helppo tuorepuuro (gluteeniton)
resepti
Ohrapuuroherkku
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
resepti
Myllärin kauraiset myslipatukat (gluteeniton)
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
resepti
Whoopies
resepti
Raikas vihersmoothie
resepti
Gluteeniton kääretorttu
Näytä lisää reseptejä