Paella ohrasta ja sahrami-aioli

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Freesaa sipulit ja sahrami oliiviöljyssä kattilassa ja lisää sekaan tomaattipyree. Lisää joukkoon sokeri ja paista, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Kaada nopeasti päälle viini ja keitä kokoon noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää joukkoon timjami. Lisää joukkoon laakerinlehdet, rapuliemi ja tomaatit ja kiehauta. Lämmitä miedolla lämmöllä ja anna porista, kunnes maku alkaa irrota. Siivilöi liemi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon ohra ja hauduta purtavaksi eli ”al denteksi”. Kypsennä lopuksi kala ja äyriäiset ohran kanssa. Jos haluat raikkautta joukkoon, lisää hieman sitruunamehua.

Valmista paellan kanssa tarjottava sahrami-aioli sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

 

Reseptin laati: Tomi Björck

Paella ohrasta
4 kpl mustekaloja
4 kpl tiikerirapuja
100 g sinisimpukoita
160 g lohta
Liemi
1 l rapulientä tai kalalientä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sahramia
1 kevätsipuli
4 laakerinlehteä
suolaa, pippuria
2 dl valkoviiniä
4 tölkkitomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sokeria
oliiviöljyä
½ puntti timjamia
4 dl Myllärin Luomu Rikottuja Ohrasuurimoita
  Sahrami-aioli
1 dl majoneesia
1 kpl valkosipulia
1 tl sahramia
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
Peruna-kaurapaistos
resepti
Peruna-jyväpaistos
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
resepti
Chili con kaura
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Intialainen kaura-pinaatti-juustopaistos
resepti
Texmex-kaurasalaatti
resepti
Kaura-Jambalaya
resepti
Tikka Masala-kauraa ja mausteisia lihapyöryköitä
resepti
Texmex-kaurakeitto
Näytä lisää reseptejä