Omena-kauratäytepulla

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

 

Täyte: Sulata voi ja raasta omena. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

 

Kaulitse pullataikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi, levitä täyte koko levylle ja rullaa. Leikkaa noin 3 – 4 cm paksuja siivuja ja laita ne leivosvuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla noin 30 minuuttia, voitele pullat ja ripottele mantelilastuja tai pähkinärouhetta pinnalle koristeeksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Taikina:
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 muna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
8 dl Myllärin Luomu Vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
100 g voita
1 dl inkiväärisiirappia
2,5 dl Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 omena
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
gluteenittomat piparkakut
resepti
Gluteenittomat piparkakut
resepti
Ruistosca mustikkapiiras
Kaurakeksit
resepti
Kaurakeksit (gluteeniton)
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
resepti
Whoopies
resepti
Gluteeniton kääretorttu
rocky road päällysteiset mokkapalat ja vaahtokarkkeja sekä mysliä pinkillä alustalla
resepti
Myllärin Mokkapalat
mokkapalat
resepti
Mokkapalat (gluteeniton)
resepti
Myllärin tikkukakut eli cake pops
resepti
Viljaiset jenkkipannukakut
Näytä lisää reseptejä