Omena-kauratäytepulla

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

 

Täyte: Sulata voi ja raasta omena. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

 

Kaulitse pullataikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi, levitä täyte koko levylle ja rullaa. Leikkaa noin 3 – 4 cm paksuja siivuja ja laita ne leivosvuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla noin 30 minuuttia, voitele pullat ja ripottele mantelilastuja tai pähkinärouhetta pinnalle koristeeksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Taikina:
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 muna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
8 dl Myllärin Luomu Vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
100 g voita
1 dl inkiväärisiirappia
2,5 dl Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 omena
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin mausteiset kaurapuustit
resepti
Gluteeniton marjapiirakka
resepti
Kaura-omenapiiras (gluteeniton)
Kuusenmuotoiset joulupiparkakut koristeltuina tomusokerikuorrutuksella.
resepti
Myllärin joulupiparkakut
Pannukakkupaloja lautasella.
resepti
Muumimamman pannukakku
kaurapuusti
resepti
Myllärin gluteeniton kaurapuusti
resepti
Myllärin korvapuustit
Porkkanakakku pala.
resepti
Gluteeniton porkkanakakku
resepti
Kaura-omenapaistos
resepti
Kaura-omenapiiras (gluteeniton)
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton marjapiirakka
Näytä lisää reseptejä