Munkkirinkilät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina noin 20 osaan ja pyöritä palloiksi, kohota liinan alla noin 15 min. Paina keskelle reikä ja suurenna sitä varovasti sormien avulla.  Kohota munkkirinkilöitä noin 10 min liinalla peitettynä ja paista on 180 °C rypsiöljyssä, noin 1–2 min / puoli. Nosta talouspaperille valumaan ja sokeroi.

Vinkki! Lisää taikinaan noin 1 rkl sitruunanmehua!

2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 kpl kananmuna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
7 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
75 g voita
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Muhkeat kaurahattarat
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
resepti
Myllärin maukkaampi kääretorttu
resepti
Naked Cake (gluteeniton)
Piparkakkuja purkissa.
resepti
Gluteenittomat piparkakut
Kuusenmuotoiset joulupiparkakut koristeltuina tomusokerikuorrutuksella.
resepti
Myllärin joulupiparkakut
Pannukakkupaloja lautasella.
resepti
Muumimamman pannukakku
kaurapuusti
resepti
Myllärin gluteeniton kaurapuusti
resepti
Myllärin korvapuustit
Porkkanakakku pala.
resepti
Gluteeniton porkkanakakku
resepti
Kaura-omenapaistos
resepti
Kaura-omenapiiras (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä