Munkkirinkilät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina noin 20 osaan ja pyöritä palloiksi, kohota liinan alla noin 15 min. Paina keskelle reikä ja suurenna sitä varovasti sormien avulla.  Kohota munkkirinkilöitä noin 10 min liinalla peitettynä ja paista on 180 °C rypsiöljyssä, noin 1–2 min / puoli. Nosta talouspaperille valumaan ja sokeroi.

Vinkki! Lisää taikinaan noin 1 rkl sitruunanmehua!

2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 kpl kananmuna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
7 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
75 g voita
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin voipullat
resepti
Myllärin korvapuustit
kuningatarpiirakka
resepti
Kuningatarpiirakka (gluteeniton)
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
resepti
Whoopies
resepti
Gluteeniton kääretorttu
rocky road päällysteiset mokkapalat ja vaahtokarkkeja sekä mysliä pinkillä alustalla
resepti
Myllärin Mokkapalat
mokkapalat
resepti
Mokkapalat (gluteeniton)
resepti
Myllärin tikkukakut eli cake pops
resepti
Viljaiset jenkkipannukakut
Näytä lisää reseptejä