Myllärin mantelitäytteiset pikkupullat

15 min.
Vaikeustaso: Helppo

Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon/veteen. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot seokseen vähitellen ja alustuksen lopussa pehmeä rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää tartu kulhon reunoihin. Vaivauksen lopussa voit halutessasi lisätä rusinoita. Kohota taikina peitettynä lämpimässä ja vedottomassa tilassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta noin 25 pikkupullaa. Kohota pullia pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia.

Täyte: Sekoita voisula, sokeri, vanilliinisokeri ja hienoksi rouhittu manteli.

Kun pikkupullat ovat kohonneet, voitele ne munalla ja paina sormella aivan pullien pohjaan saakka syvennykset, joihin kuhunkin laitat teelusikallisen täytettä. Voit myös leikata pullat saksilla päältä ristiin ja täyttää näin muodostuneen syvennyksen. Voitele munalla ja paista 225 °C:ssa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Taikina:
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 muna
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
16 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Täyte:
1/2 dl voisulaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl hakattua mantelia
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin korvapuustit
resepti
Myllärin joulupiparkakut
resepti
Myllärin mannalastut
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
resepti
Whoopies
resepti
Gluteeniton kääretorttu
rocky road päällysteiset mokkapalat ja vaahtokarkkeja sekä mysliä pinkillä alustalla
resepti
Myllärin Mokkapalat
mokkapalat
resepti
Mokkapalat (gluteeniton)
resepti
Myllärin tikkukakut eli cake pops
resepti
Viljaiset jenkkipannukakut
Näytä lisää reseptejä