Myllärin perinteiset karjalanpiirakat

yli 60 min.
Vaikeustaso: Vaikea

35–40 kpl.

Keitä vesi, lisää riisi ja anna kiehua noin 2 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla.

Sekoita ainekset hyvin, ripottele pöydälle pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja leivo taikinaa kunnes se on sileän tuntuista. Anna taikinan levätä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Kauli taikina ohueksi levyksi, ota lasin avulla pyöreitä kakkaroita ja kaulitse ne piirakkapulikan avulla ohuiksi kuoriksi. Laita kuoret päällekkäin ja ripottele väliin jauhoja. Tee pieniä kasoja ja peitä ne hyvin, jotta kuoret eivät kuivu, täytä kuoret mahdollisimman pian.  Levitä puuro kuorien keskelle, taita reunat päälle ja rypytä. Paista 275 °C noin 15 minuuttia (paistoaika vaihtelee piirakan paksuuden mukaan). Voitele lämpimät piirakat voi-vesiseoksella.

Vinkki: Saat erilaisia piirasia lisäämällä  juuresraastetta puuron sekaan. Kokeile myös savulohta tai savuporoa.

Taikina:
2 dl vettä
4 1/2 dl Myllärin Ruisjauhoja
1 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Riisipuuro:
1,5 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
7,5 dl maitoa
1 tl suolaa
Voiteluun:
sulatettua voita + kuumaa vettä
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Voileipäkakku (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton kaurahampurilainen
resepti
Kauraruudut (gluteeniton)
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton focaccia
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Lohikukkoset
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
resepti
Myllärin kaurasämpylät
Näytä lisää reseptejä