Myllärin perinteinen hiivaleipä

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

(3 kpl.)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan tai muovin alla 30–40 minuuttia. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo pyöreiksi tai pitkiksi leiviksi. Jauhota leivät ja kohota ne kunnolla uunipellillä liinan tai muovin alla. Pistele leivät tai leikkaa niiden pintaan viillot. Kostuta leipien pinnat vedellä juuri ennen paistamista. Paista 200–210 °C:ssa noin 25 minuuttia. Samalla ohjeella leivot myös herkulliset sämpylät.

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
25 g voita tai margariinia
12 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin lohimuffinsit
resepti
Leipätikut
resepti
Kaneliset kaura-banaanikräkkerit
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Gluteenittomat mysli-kaurapalat
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Lohikukkoset
resepti
Gluteenittomat sämpylät
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä