Myllärin perinteinen hiivaleipä

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

(3 kpl.)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan tai muovin alla 30–40 minuuttia. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo pyöreiksi tai pitkiksi leiviksi. Jauhota leivät ja kohota ne kunnolla uunipellillä liinan tai muovin alla. Pistele leivät tai leikkaa niiden pintaan viillot. Kostuta leipien pinnat vedellä juuri ennen paistamista. Paista 200–210 °C:ssa noin 25 minuuttia. Samalla ohjeella leivot myös herkulliset sämpylät.

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
25 g voita tai margariinia
12 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Voileipäkakku (gluteeniton)
resepti
Ruis-porkkanasämpylät
resepti
Myllärin viljaisat luomutäytepatongit
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
resepti
Kauratäytteiset letut
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä