Myllärin mehevä setsuurileipä

Mittaa ainekset taikinakoneen kulhoon ja sekoita hitaalla nopeudella 8 – 10 minuuttia. Anna taikinan levätä 20 minuuttia ja paloittele halutun kokoisiksi paloiksi.Yhteen leipään kannattaa varata n. 600 g taikinaa. Voit kohottaa leivän vuoassa tai normaalina limppuna. Peitä leivät ja nostata 60 – 90 minuuttia.

 

Paista 190 – 200 -asteisessa uunissa n. 25 – 30 minuutin ajan. Kiiltävän pinnan leipiin saat voitelemalla leivät ennen paistoa kananmunalla tai paiston jälkeen siirappivedellä.

 

Vinkki! Uunin kosteustoimintoa käyttämällä estät leipien pinnan repeämisen. Säästät aikaa, kun teet taikinan valmiiksi kylmään ja paistat leivät seuraavana päivänä

 

2 kg (1 ps) Myllärin Setsuurileipäainesta
1,2 l vettä
n. 2 dl (290 g) siirappia
120 g tuorehiivaa tai 44 g kuivahiivaa
1 dl (60 g) öljyä
20 g (3 tl) suolaa
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti