Myllärin luomukuitusämpylät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Helppo

n. 20 kpl

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen (kuivahiiva + 42 °C lämpöiseen). Lisää mausteet, hiutaleet ja jauhot vähitellen taikinaan. Lisää ruokaöljy alustuksen loppuvaiheessa. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinalla tai muovilla suojattuna noin 20 minuuttia. Jauhota pöytä ja leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä. Kohota niitä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia joko liinalla tai muovilla suojattuna. Paista kohonneet sämpylät + 225 °C:ssa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Koristeellisen pinnan sämpylöihin saat kostuttamalla pinnan vedellä ja kastamalla sämpylät hiutaleseoksessa ennen paistamista.

5 dl vettä kädenlämpöisenä (+ 37 °C)
50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai 2 rkl siirappia
½ rkl suolaa
½ dl ruokaöljyä
4 dl Myllärin Luomu Kuituinen Kaurahiutaleita
7 ½–8 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin hurjan viljaiset luomusämpylät
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
resepti
Savolaiset riisikukkoset
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Gluteenittomat mysli-kaurapalat
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Lohikukkoset
resepti
Gluteenittomat sämpylät
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä