Myllärin kaurasämpylät
yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso
Vanhan Ajan Kauraryynit sekoitetaan kuumaan veteen ja annetaan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoitetaan joukkoon hiiva, siirappi ja ruisjauho ja annetaan tekeytyä n 15 min peitettynä (kunnes kuplii hyvin). Lisätään suola, öljy ja vehnäjauhot ja alustetaan taikina kimmoisaksi. Annetaan kohota n 30 min, leivotaan sämpylöiksi ja kohotetaan vielä n. 30 min. Paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 12 min.
6 dl | kuumaa vettä |
2 dl | Myllärin Vanhan Ajan Kauraryynejä |
50 g | hiivaa |
2 rkl | siirappia |
1 dl | Myllärin Ruisjauhoja |
2 tl | suolaa |
1 dl | ruokaöljyä |
n. 6,5 dl | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |

Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti
Kokeile myös näitä reseptejä
Näytä lisää reseptejä