Myllärin joulupiparkakut

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Mittaa sokeri, siirappi, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Laita piparkakkutaikina jääkaappiin jäähtymään noin puoleksi tunniksi. Lisää jäähtyneeseen taikinaan muna ja erillisessä kulhossa keskenään sekoitettu sooda ja jauhot. Kääri taikina muovikelmuun ja jätä se kovettumaan jääkaappiin yön yli. Leivo seuraavana päivänä taikinasta haluamasi muotoisia piparkakkuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 -8 minuutin ajan.

 

Valmista koristekuorrute sekoittamalla tomusokeri valkuaisen joukkoon. Sekoita massaa alussa rauhallisesti ja lopuksi voimakkaammin, jolloin sokeripaakut tasoittuvat. Kokeile kuorrutteen paksuutta valuttamalla kuorrutusta lautaselle. Jos valuma ei leviä ja pysyy muodossaan, kuorrutus on sopivan paksuista pursotettavaksi. Jos massasta tulee vahingossa liian paksua, voit ohentaa sitä tipoittain vedellä.

 

Koristele piparkakut tomusokerikuorrutteella, nonparelleilla ja strösseleillä makusi mukaisesti.

 

 
Taikina
1 dl siirappia
1 1/2 dl sokeria
125 g voita
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 kananmuna
2 tl soodaa
5 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
Koristekuorrute:
1 kananmunanvalkuainen
225 – 250 g tomusokeria
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin korvapuustit
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
resepti
Munkkirinkilät
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
resepti
Whoopies
resepti
Gluteeniton kääretorttu
rocky road päällysteiset mokkapalat ja vaahtokarkkeja sekä mysliä pinkillä alustalla
resepti
Myllärin Mokkapalat
mokkapalat
resepti
Mokkapalat (gluteeniton)
resepti
Myllärin tikkukakut eli cake pops
resepti
Viljaiset jenkkipannukakut
Näytä lisää reseptejä