hedelmäkakku gluteeniton

Myllärin gluteeniton hedelmäkakku

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Hedelmäkakku sopii erityisesti joulupöytään. Voit käyttää kuivattua hedelmäsekoitusta tai pieneksi kuutioituja kuivattuja viikunoita.

 

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuivatut hedelmät. Mausta taikina rommiaromilla. Lisää lopuksi kuohukerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja kauraleseillä jauhotettuun matalaan kahvikakkuvuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassa ennen kumoamista.
Huom! Gluteeniton kakku murenee herkästi, joten kunnollinen jäähdyttäminen on tärkeää. Kakun voi myös kostuttaa rommilla tai esim. appelsiinimehulla ja antaa tasaantua jääkaapissa muovilla peitettynä ennen vuoasta kumoamista. Kakku kannattaa myös paistaa mahdollisimman matalassa vuoassa.

Vinkki! Jos haluat voimakkaamman rommin maun, sekoita rommiaromi kuivahedelmiin ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g kuivattuja hedelmiä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl rommiaromia tai maun mukaan
2 dl kuohukermaa
Vuokaan:
voita tai margariinia
Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
hedelmäkakku gluteeniton
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin mannalastut
resepti
Gluteeniton kauralesepuuro
resepti
Gluteeniton marjapiirakka
resepti
Omena-kauratäytepulla
resepti
Gluteeniton marjapiirakka
resepti
Kaurarouhepuuro (gluteeniton)
resepti
Mustaherukka-vaniljapiirakka
resepti
Kuituinen marjapiiras
resepti
Kaurainen mangomajoneesi (gluteeniton)
resepti
Uunikaurapuuro (gluteeniton)
resepti
Myllärin helppo tuorepuuro (gluteeniton)
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä