Mustaherukka-vaniljapiirakka

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Pohja:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja kauraleseet sekä keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä vähän aikaa jääkaapissa.

Vaniljakiisseli:
Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

Päällys:
Kuumenna kerma ja fariinisokeri kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia, siirrä kattila liedeltä, lisää voi ja hiutaleet ja sekoita.

Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, peitä leivinpaperilla ja laita paino päälle (herneitä, merisuolaa, kuulia). Paista 200 °C, 10 minuuttia. Levitä vaniljakiisseli paistetulle pohjalle, sitten mustaherukat ja lopuksi päällys. Paista vielä 200 °C noin 20 minuuttia.

 

 
150 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
2 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
0,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
2 munankeltuaista

Vaniljakiisseli:
1,5 dl kermaa
3 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Päällinen:
200 g mustaherukoita
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
25 g voita
1,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin kauraiset myslipatukat (gluteeniton)
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
gluteenittomat letut
resepti
Gluteenittomat letut ja vaniljainen mansikkahillo
Kuusenmuotoiset joulupiparkakut koristeltuina tomusokerikuorrutuksella.
resepti
Myllärin joulupiparkakut
Pannukakkupaloja lautasella.
resepti
Muumimamman pannukakku
kaurapuusti
resepti
Myllärin gluteeniton kaurapuusti
resepti
Myllärin korvapuustit
resepti
Uunipuuro kaurarouheesta (gluteeniton)
Porkkanakakku pala.
resepti
Gluteeniton porkkanakakku
resepti
Kaura-omenapaistos
resepti
Kaura-omenapiiras (gluteeniton)
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä