Lohivoileipäkakku

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Ruisvuokaleipä:
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää Myllärin Ruisleipäaines ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla.  Muotoile kohonnut taikina voideltuun vuokaan ja kohota liinan alla 40 minuuttia.  Paista 240 °C noin 40 minuuttia.


Vaalea vuokaleipä:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan tai muovin alla 30–40 minuuttia. Leivo pitkä leipä ja nosta se voideltuun leipävuokaan. Kohota leipä kunnolla liinan tai muovin alla. Paista 200–210 °C:ssa noin 25 minuuttia.

Sekoita tuorejuusto ja kermaviili yhteen. Raasta kurkku ja suikaloi lohi. Siivuta vuokaleivät pituussuunnassa ja laita ruisleipäkerros pohjimmaiseksi, kostuta vedellä, levitä juusto-kermaviiliseos, kurkkuraastetta ja lohta. Laita seuraavaksi  vaalea leipäkerros ja tee kuten edellä. Laita yhteensä 5 leipäkerrosta. Kuorruta kakku lopulla juusto-kermaviiliseoksella ja koristele kasviksilla, lohella ja juustoraasteella. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Ruisvuokaleipä:
4 dl vettä
12,5 g hiivaa
8,5 dl Myllärin Ruisleipäainesta

Hiivavuokaleipä:
2,5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
15 g voita tai margariinia
6 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja

Täyte:
1 kurkku raastettuna
3 prk ruohosipulituorejuustoa
2 prk kermaviiliä
600 g savulohta
n. 2 dl vettä
kasviksia koristeluun
juustoraastetta
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Ruis-porkkanasämpylät
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton focaccia
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Lohikukkoset
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
resepti
Myllärin kaurasämpylät
Näytä lisää reseptejä