Lohipastramia, minttulabneh ja kaura-omenasalaatti

Leikkaa lohipala kahteen osaan pituussuunnassa. Pyörittele palat kauttaaltaan mausteissa. Paahda kuumalla ja kuivalla pannulla noin 10 sekuntia per sivu. Ota pala kelmua ja pyöritä palat tiukasti tangon muotoon. Laita jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi. Tarjotessasi leikkaa noin 2 cm:n siivuiksi.

 

Nypi mintun lehdet irti varsistaan ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita ja anna maustua hetki. Valmista lopuksi kaura-omenasalaatti. Leikkaa omena ohuiksi suikaleiksi ja halkaise viinirypäleet. Murskaa saksanpähkinät. Sekoita minttulabnehin kanssa ja tarjoile lohen kera.

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

Lohipastrami
600 g norjalaista merilohta
2 rkl jauhettua sumac-jauhetta
suolaa, pippuria
Minttulabneh
4 dl valutettua jogurttia
1 ruukku tuoretta minttua
2 rkl hunajaa
suolaa
Kaura-omena-salaatti
2 vihreää omenaa
1 ½ dl Myllärin Kypsiä Kaurajyviä 
20 viinirypälettä
2 rkl saksanpähkinöitä
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti