Lohikukkoset

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

12 kpl
Aloita valmistamalla täyte: keitä vesi, lisää riisi ja anna kiehua noin 2 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla. Anna puuron jäähtyä ja lisää lohi.

Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna kohota noin 1 tunti. Muotoile taikinasta pötkö ja paloittele 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä (pyöreä ”lätty”, halkaisija noin 8 cm), laita pellille ja anna kohota peitettynä noin 30 min.

Levitä lohiriisipuuro kohonneiden taikinapyörylöiden päälle ja paista kukkoset uunin alatasolla 230 °C noin 20 min.

Kuumenna maito ja sulata siihen voi. Kasta uunista otetut kukkoset maito-voiseokseen.

Taikina:
4,5 dl vettä
12 g hiivaa
8 ½ dl Myllärin Ruisleipäainesta
  Riisipuuro:
1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
ripaus suolaa
250 g savulohta
  Voitelu:
2 dl maitoa
50 g voita
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Siemennäkkäri (gluteeniton)
resepti
Rouheat täysjyvävehnäsämpylät
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton focaccia
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Tomaatti-pestopiiras
Näytä lisää reseptejä