Lohikukkoset

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

12 kpl
Aloita valmistamalla täyte: keitä vesi, lisää kaurajyvät ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla. Anna puuron jäähtyä ja lisää lohi.

Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna kohota noin 1 tunti. Muotoile taikinasta pötkö ja paloittele 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä (pyöreä ”lätty”, halkaisija noin 8 cm), laita pellille ja anna kohota peitettynä noin 30 min.

Levitä lohi-kaurajyväseos kohonneiden taikinapyörylöiden päälle ja paista kukkoset uunin alatasolla 230 °C noin 20 min.

Kuumenna maito ja sulata siihen voi. Kasta uunista otetut kukkoset maito-voiseokseen.

Taikina:
4,5 dl vettä
12 g hiivaa
8 ½ dl Myllärin Ruisleipäainesta
  Puurotäyte:
1 dl vettä
1 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
5 dl maitoa
ripaus suolaa
250 g savulohta
  Voitelu:
2 dl maitoa
50 g voita
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Sultsinat
resepti
Leipätikut
resepti
Myllärin hurjan viljaiset luomusämpylät
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
resepti
Myllärin viljaisat luomutäytepatongit
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
Näytä lisää reseptejä