Leipätikut

30-60 min.
Vaikeustaso: Helppo

Sekoita vehnäjauhot, 4 viljan hiutaleet, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään. Huom! Mikäli käytät tuorehiivaa, liuota se kädenlämpöiseen veteen ja valmista taikina muuten ohjeen mukaan. Lisää kuiva-aineet kädenlämpöiseen veteen. Lisää ruokaöljy. Sekoita taikinaa voimakkaasti, kunnes se on tasaista ja sitkeää. Peitä kulho esimerkiksi muovikelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Leivo taikinasta noin 20 sormenpaksuista, pitkää tankoa. Laita tangot riviin pöydälle ja voitele ne vedellä. Pyörittele tangot siemenissä tai kuivatuissa yrteissä tai ripottele pinnalle sormisuolaa. Asettele tangot uunipellille ja paista 225 °C:ssa 10 minuuttia.

 

 

4 ½ dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 dl Myllärin Luomu 4 Viljanhiutaleita
25 g hiivaa tai 11 g kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
3 rkl ruokaöljyä
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Siemennäkkäri (gluteeniton)
punajuuri-vuohenjuustopiiras
resepti
Punajuuri-vuohenjuustopiiras (gluteeniton)
resepti
Kotileipurin Kaurapalat (gluteeniton)
resepti
Myllärin viljaisat luomutäytepatongit
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
resepti
Kauratäytteiset letut
Näytä lisää reseptejä