Lehtikaali-pinaatti-ruissalaatti ja paahdettu seesamidressing

Kuori ja leikkaa kurpitsa 1 cm:n kuutioiksi. Hienonna persilja terävällä veitsellä, ja leikkaa sipulista ohuita renkaita. Paahda saksanpähkinöitä 170-asteisessa uunissa 8 minuutin ajan, ja murskaa ne rouheeksi. Kuumenna pannu ja lisää ensin sipulirenkaat ja sitten kurpitsakuutiot. Paahda, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetken aikaa ja lisää sitten sekaan seesamidressing, hienonnettu persilja sekä paahdetut pähkinät.

 

Yhdistä ainekset blenderissä ja aja sileäksi massaksi.

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

Lehtikaali-pinaatti-ruissalaatti
1 butternut squash -kurpitsa
300 g tuoretta lehtikaalia
1 rs babypinaattia
½ pnt lehtipersiljaa
1 punasipuli
1 dl saksanpähkinöitä
1½ dl Myllärin Kypsiä Ruisjyviä
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa, pippuria
Paahdettu seesamidressing
1 valkosipulinkynsi
1 rkl paahdettua valkosipulia
1 dl soijaa
1 punainen chili (siemenet poistettu)
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl hunajaa
1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti