gluteenittomat kaurablinit

Kaurablinit (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola ja puolet kaurajauhoista ja jätä happanemaan huoneenlämpöön yön yli tai vähintään viideksi tunniksi.

Sekoita turvonneeseen juureen keltuainen, gluteeniton olut ja loput jauhoista. Juuri ennen paistamista vaahdota valkuaiset ja kääntele ne taikinan joukkoon.

Kuumenna blinipannu ja paista blinejä reilussa voissa silloin tällöin käännellen, kunnes ovat kauniin kullankeltaisia ja rapeita. Optimikuuma pannu takaa blinien kohoamisen ja rapeutumisen – liian kuuma polttaa ja liian kylmässä blinit imevät itseensä liikaa rasvaa.

 

Reseptilähde: Hannan Soppa -blogi

Täytevinkkejä löydät blogista.

3 dl kauramaitoa
20 g hiivaa
1 tl suolaa
3½ dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
1 keltuainen
1 dl gluteenitonta olutta
2 valkuaista
kirkastettua voita (paistamiseen)
gluteenittomat kaurablinit
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Paella kaurarouheesta (gluteeniton)
resepti
Kaura-Jambalaya
Annos lime-inkivääririsottoa
resepti
Inkivääri-limerisotto kaurarouheesta
resepti
Gluteeniton marjapiirakka
resepti
Kaurarouhepuuro (gluteeniton)
resepti
Kaurainen mangomajoneesi (gluteeniton)
resepti
Uunikaurapuuro (gluteeniton)
resepti
Pestoinen ohrasalaatti
resepti
Kauratäytteiset letut
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
resepti
Rukiiset teeleivät
resepti
Quiche Lorraine
Näytä lisää reseptejä