gluteenittomat kaurablinit

Kaurablinit (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola ja puolet kaurajauhoista ja jätä happanemaan huoneenlämpöön yön yli tai vähintään viideksi tunniksi.

Sekoita turvonneeseen juureen keltuainen, gluteeniton olut ja loput jauhoista. Juuri ennen paistamista vaahdota valkuaiset ja kääntele ne taikinan joukkoon.

Kuumenna blinipannu ja paista blinejä reilussa voissa silloin tällöin käännellen, kunnes ovat kauniin kullankeltaisia ja rapeita. Optimikuuma pannu takaa blinien kohoamisen ja rapeutumisen – liian kuuma polttaa ja liian kylmässä blinit imevät itseensä liikaa rasvaa.

 

Reseptilähde: Hannan Soppa -blogi

Täytevinkkejä löydät blogista.

3 dl kauramaitoa
20 g hiivaa
1 tl suolaa
3½ dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
1 keltuainen
1 dl gluteenitonta olutta
2 valkuaista
kirkastettua voita (paistamiseen)
gluteenittomat kaurablinit
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Tomaattinen kaura-jauhelihapaistos
focaccia
resepti
Gluteeniton focaccia Kaurapala-aineksesta
resepti
Lohikukkoset
Kaalilaatikko vuoassa, kasviksia pöydällä
resepti
Kaura-punakaalilaatikko (gluteeniton)
Kauratto kattilassa, päällä vuohenjuustoviipaleita
resepti
Kasviskauratto (gluteeniton)
resepti
Kaurainen lohilaatikko (gluteeniton)
resepti
Gluteenittomat suklaaleivokset
resepti
Myllärin luomukuitusämpylät
resepti
Kaura-Jambalaya
Piiraspaloja leivinpaperin päällä
resepti
Punajuuri-kaurapiirakka
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Kaura-punajuuripaistos
Näytä lisää reseptejä