gluteenittomat kaurablinit

Kaurablinit (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola ja puolet kaurajauhoista ja jätä happanemaan huoneenlämpöön yön yli tai vähintään viideksi tunniksi.

Sekoita turvonneeseen juureen keltuainen, gluteeniton olut ja loput jauhoista. Juuri ennen paistamista vaahdota valkuaiset ja kääntele ne taikinan joukkoon.

Kuumenna blinipannu ja paista blinejä reilussa voissa silloin tällöin käännellen, kunnes ovat kauniin kullankeltaisia ja rapeita. Optimikuuma pannu takaa blinien kohoamisen ja rapeutumisen – liian kuuma polttaa ja liian kylmässä blinit imevät itseensä liikaa rasvaa.

 

Reseptilähde: Hannan Soppa -blogi

Täytevinkkejä löydät blogista.

3 dl kauramaitoa
20 g hiivaa
1 tl suolaa
3½ dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
1 keltuainen
1 dl gluteenitonta olutta
2 valkuaista
kirkastettua voita (paistamiseen)
gluteenittomat kaurablinit
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Kaura-punajuuripaistos
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Leipätikut
kaurapuusti
resepti
Myllärin gluteeniton kaurapuusti
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Texmex-kaurakeitto
resepti
Kaura-kasvisgratiini
resepti
Uunipuuro kaurarouheesta (gluteeniton)
välimeren uunivuoka
resepti
Välimeren uunivuoka (gluteeniton)
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
Näytä lisää reseptejä