Kaura-kasvisgratiini

30 min.
Vaikeustaso: Helppo

Kaura-kasvisgratiini on maistuvaa sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun lihan, kalan tai kanan seurana. Kasviksia voit vaihdella myös toisiin oman makusi mukaan.

 

Valmistusohje

Kuori ja paloittele porkkanat ja parsakaali. Paloittele herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja paista öljyssä wokkipannulla, kunnes hieman pehmenevät. Lisää pannulle kasvikset ja ateria-aines sekä vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, lisää tarvittaessa vettä. Lisää pannulle ruokakerma ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada kypsä kaura-kasvisseos uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-250 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna vielä paistoksen vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

4 annosta
300 g parsakaalia, porkkanaa, kukkakaalia (tai valmista pakastekasvissekoitusta)
200 g herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
1 pss Myllärin Tomaatti Kaura ateria-ainesta
6 – 7 ½ dl vettä
2,5 dl juustoista ruokakermaa
100 – 150 g juustoraastetta
(suolaa)
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Yrtti-ohrasalaatti ja hirviragu
resepti
Chili con kaura (gluteeniton)
resepti
Myllärin jyväisä mangosalaatti
Kauratto kattilassa, päällä vuohenjuustoviipaleita
resepti
Kasviskauratto (gluteeniton)
resepti
Kaurainen lohilaatikko (gluteeniton)
resepti
Kaura-Jambalaya
Piiraspaloja leivinpaperin päällä
resepti
Punajuuri-kaurapiirakka
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Kaura-punajuuripaistos
resepti
Kauratäytteiset paprikat
resepti
Gluteeniton maissirisotto kaurasta
resepti
Myllärin jyvä-jauhelihalaatikko
Näytä lisää reseptejä