Kaura-Jambalaya

30 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Jambalaya on ihastuttava, mehevän tomaattinen ruoka. Myllärin jambalayassa riisin sijaan käytetään tietysti valmiiksi maustettua kauraa. Ruoan tulisuutta voit säädellä chilin määrällä.

 

Valmistusohje

Kuori ja paloittele chorizomakkarat viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika ja hienonna chilipaprika. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa ja lisää pilkotut makkarat ja kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.

Lisää pannulle ateria-aines sekä tomaattimurska ja vesi. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon äyriäissekoitus ja anna kuumentua pari minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria ja timjamia. Leikkaa lime lohkoiksi ja tarjoa jambalayan seurana tai pirskottele limemehu ruoan päälle juuri ennen tarjoilua.

4 annosta
150 g chorizomakkaraa tai -nakkia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 punainen chilipaprika
3 rkl rypsiöljyä
1 pss Myllärin Tomaatti Kaura ateria-ainesta
400 g tomaattimurskaa
5-7 dl vettä
200-300 g äyriäissekoitusta tai katkarapuja
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
 1-2 limeä lohkoina
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
välimeren uunivuoka
resepti
Välimeren uunivuoka (gluteeniton)
resepti
Texmex-kaurakeitto
punajuuri-vuohenjuustopiiras
resepti
Punajuuri-vuohenjuustopiiras (gluteeniton)
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Intialainen kaura-pinaatti-juustopaistos
resepti
Texmex-kaurasalaatti
resepti
Tikka Masala-kauraa ja mausteisia lihapyöryköitä
resepti
Texmex-kaurakeitto
Kaurafalafelit
resepti
Kaurafalafelit (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä