Kaura-Jambalaya

30 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Jambalaya on ihastuttava, mehevän tomaattinen ruoka. Myllärin jambalayassa riisin sijaan käytetään tietysti valmiiksi maustettua kauraa. Ruoan tulisuutta voit säädellä chilin määrällä.

 

Valmistusohje

Kuori ja paloittele chorizomakkarat viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika ja hienonna chilipaprika. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa ja lisää pilkotut makkarat ja kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.

Lisää pannulle ateria-aines sekä tomaattimurska ja vesi. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon äyriäissekoitus ja anna kuumentua pari minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria ja timjamia. Leikkaa lime lohkoiksi ja tarjoa jambalayan seurana tai pirskottele limemehu ruoan päälle juuri ennen tarjoilua.

4 annosta
150 g chorizomakkaraa tai -nakkia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 punainen chilipaprika
3 rkl rypsiöljyä
1 pss Myllärin Tomaatti Kaura ateria-ainesta
400 g tomaattimurskaa
5-7 dl vettä
200-300 g äyriäissekoitusta tai katkarapuja
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
 1-2 limeä lohkoina
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
punajuuri-vuohenjuustopiiras
resepti
Punajuuri-vuohenjuustopiiras (gluteeniton)
gluteeniton lohipiiras
resepti
Graavilohipiiras (gluteeniton)
resepti
Pestoinen ohrasalaatti
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Härkis-kaurapaistos
resepti
Tomaatti-kauraa, broileria ja yrttikasviksia
resepti
Tomaattinen kaura-jauhelihapaistos
resepti
Chili con kaura (gluteeniton)
resepti
Kaura-punajuuripaistos
resepti
Kaura-kasvisgratiini
resepti
Juustoinen kana-kaurakeitto
resepti
Kauraa ja kasviksia
Näytä lisää reseptejä