Kaneliset kaura-banaanikräkkerit

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Prosessoi mantelit, kaurahiutaleet ja  pellavansiemenet monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi. Liota chiasiemeniä vedessä noin tunti, jotta saat niistä aikaan geelin. Lisää sitten muiden ainesten sekaan chiageeli ja mausteet. Lisää sekaan vielä banaanit, sitruunamehu ja taateli ja prosessoi, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa sekaan hieman vettä. Koostumuksen tulee olla paksua, mutta helposti levitettävää.

 

Levitä kuivurin pellille, piirrä katkoviivat veitsellä ja kuivata 45 asteessa noin 6-8 tuntia. Käännä toista peltiä apuna käyttäen ympäri ja jatka toiset kuusi tuntia tai kunnes massa on kuiva. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kräkkereitä 175 -asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kuivia.

 

Nauti sellaisenaan tai banaaniviipaleiden kanssa.

 

 

Resepti: Karita Tykkä

 
noin 16 palaa
3 dl kuorittuja manteleita tai mantelijauhoa
4 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
½  dl pellavansiemeniä
 ¾ dl chia-siemeniä
ripaus suolaa
1 – 2 tl kanelia
6 kypsää banaania
½ rkl sitruunamehua
2 isoa medjool-taatelia
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Focaccia
resepti
Siemennäkkäri (gluteeniton)
focaccia
resepti
Gluteeniton focaccia Kaurapala-aineksesta
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton focaccia
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Lohikukkoset
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
resepti
Myllärin kaurasämpylät
Näytä lisää reseptejä