Nyhtösämpylät leivinpaperin päällä, pari palaa revitty irti. Valkosipulin kynsiä.

Juustoiset nyhtösämpylät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Tällä ohjeella valmistat juhliin tai illanistujaisiin hurjan herkulliset, juustolla ja valkosipulilla höystetyt nyhtösämpylät. Luomujauhojen ja -hiutaleiden lisäksi voit valita muutkin valmistusaineet niin, että leivonnainen on kokonaan luomu!

 

Juustoisten nyhtösämpylöiden valmistus

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää hunaja ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi ja peitä liinalla.

Anna taikinajuuren tekeytyä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.  Vaivaa sitten joukkoon öljy, suola, kaurahiutaleet ja loput jauhot (1,5 dl).  Kohota taikinaa vielä 15-20 minuuttia.

Pyöräytä pienet (Ø noin 5 cm) sämpylät jauhoisin käsin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (Ø noin15-17 cm) vieri viereen niin, että ne täyttävät koko vuoan. Anna kohota vielä hetki.

Leikkaa sillä aikaa camembert paloiksi. Poista suurin osa kuoresta. Hienonna reilu ruokalusikallinen timjamia. Pyörittele juuston palat timjamissa, ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.

Työnnä camembert-palat sämpylöiden väleihin ja päälle. Nosta vuoka uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Anna jäähtyä hetken, ja kanna nyhtösämpylä tarjolle jaettavaksi vielä lämpimänä. Jokainen syöjä repäisee itselleen haluamansa kokoisen palan juustoista herkkua.

1,5 dl lämmintä vettä
 1/3 tuorehiivaa (15 g)
1 rkl hunajaa
3,5 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 dl Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita
1 kiekko Camembert-juustoa (n. 227 g)
tuoretta timjamia
2 valkosipulin kynttä
Nyhtösämpylät leivinpaperin päällä, pari palaa revitty irti. Valkosipulin kynsiä.
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
resepti
Marokkolainen batbout-leipä
focaccia
resepti
Gluteeniton focaccia Kaurapala-aineksesta
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
resepti
Kauratäytteiset letut
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä