Iisalmen mummon lanttukukko

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Kuori ja viipaloi lanttu, keitä viipaleet vedessä pehmeähköiksi. Viipaloi liha.

Liota hiiva lämpimään (37 °C) veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä noin 1 tunti. Kaulaa taikinasta muutaman sentin paksuinen pyöreä levy. Levitä possunlihasiivuja keskelle, ripottele suolaa, levitä päälle lanttusiivut. Levitä loput lihat, ripottele suolaa ja päällimmäiseksi loput lanttusiivut.

Käännä taikinan reunat päälle ja tiivistä sauma veden avulla.

Paista ensin 230 °C noin 20 min, kunnes pinta ruskea. Kääri sitten kukko leivinpaperiin (3 kerrosta) ja folioon (3 kerrosta). Paista 125 °C noin 2,5 tuntia.

Taikina:
8 dl vettä
25 g hiivaa
16,5 dl Myllärin Ruisleipäainesta
1 dl Myllärin Vehnäjauhoja
Täyte:
800 g porsaan lihaa (kassler)
500 g lanttua
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton kaurahampurilainen
resepti
Focaccia
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
resepti
Kauratäytteiset letut
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
resepti
Rukiiset teeleivät
Näytä lisää reseptejä