Iisalmen mummon lanttukukko

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Kuori ja viipaloi lanttu, keitä viipaleet vedessä pehmeähköiksi. Viipaloi liha.

Liota hiiva lämpimään (37 °C) veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä noin 1 tunti. Kaulaa taikinasta muutaman sentin paksuinen pyöreä levy. Levitä possunlihasiivuja keskelle, ripottele suolaa, levitä päälle lanttusiivut. Levitä loput lihat, ripottele suolaa ja päällimmäiseksi loput lanttusiivut.

Käännä taikinan reunat päälle ja tiivistä sauma veden avulla.

Paista ensin 230 °C noin 20 min, kunnes pinta ruskea. Kääri sitten kukko leivinpaperiin (3 kerrosta) ja folioon (3 kerrosta). Paista 125 °C noin 2,5 tuntia.

Taikina:
8 dl vettä
25 g hiivaa
16,5 dl Myllärin Ruisleipäainesta
1 dl Myllärin Vehnäjauhoja
Täyte:
800 g porsaan lihaa (kassler)
500 g lanttua
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Rouheiset luomusämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Myllärin maukas ruislimppu
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Gluteeniton focaccia
gluteenittomat kaurablinit
resepti
Kaurablinit (gluteeniton)
resepti
Lohikukkoset
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
resepti
Myllärin kaurasämpylät
Näytä lisää reseptejä