Gluteenittomat sämpylät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Mittaa vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja siirappi. Sekoita jauhot taikinaan pienissä erissä. Alusta lopuksi käsin ja lisää samalla pehmeä rasva. Jos mahdollista, käytä yleiskonetta taikinan valmistamiseen.

Leivo taikinasta paksuhko tanko ja paloittele tangosta palasia pellille. Nostata sämpylöitä liinalla peitettyinä noin 30-40 min. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-25 min. sämpylöiden koosta riippuen. Vinkki! Saat sämpylöihin rapean kuoren, kun laitat kiehuvaa vettä uuninkestävässä astiassa uunin pohjalle.

7 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1½ tl suolaa
3 rkl siirappia
9-10 dl Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
50 g voita tai margariinia
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Uunipuuro kaurarouheesta (gluteeniton)
resepti
Myllärin kauraiset myslipatukat (gluteeniton)
joululimppu
resepti
Gluteeniton joululimppu
resepti
Uunipuuro kaurarouheesta (gluteeniton)
välimeren uunivuoka
resepti
Välimeren uunivuoka (gluteeniton)
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
resepti
Gluteeniton porkkanakakku
Näytä lisää reseptejä