Gluteenittomat sämpylät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Mittaa vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja siirappi. Sekoita jauhot taikinaan pienissä erissä. Alusta lopuksi käsin ja lisää samalla pehmeä rasva. Jos mahdollista, käytä yleiskonetta taikinan valmistamiseen.

Leivo taikinasta paksuhko tanko ja paloittele tangosta palasia pellille. Nostata sämpylöitä liinalla peitettyinä noin 30-40 min. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-25 min. sämpylöiden koosta riippuen. Vinkki! Saat sämpylöihin rapean kuoren, kun laitat kiehuvaa vettä uuninkestävässä astiassa uunin pohjalle.

7 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1½ tl suolaa
3 rkl siirappia
9-10 dl Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
50 g voita tai margariinia
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Ananasmuffinit (gluteeniton)
resepti
Myllärin maukas ruislimppu
gluteeniton lehtikaalikauratto annos lautasella
resepti
Lehtikaalikauratto (gluteeniton)
resepti
Kaurarouhepuuro (gluteeniton)
resepti
Kaurainen mangomajoneesi (gluteeniton)
resepti
Uunikaurapuuro (gluteeniton)
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
resepti
Rukiiset teeleivät
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Intialainen kaura-pinaatti-juustopaistos
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
Kaurafalafelit
resepti
Kaurafalafelit (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä