Gluteenittomat sämpylät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Mittaa vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja siirappi. Sekoita jauhot taikinaan pienissä erissä. Alusta lopuksi käsin ja lisää samalla pehmeä rasva. Jos mahdollista, käytä yleiskonetta taikinan valmistamiseen.

Leivo taikinasta paksuhko tanko ja paloittele tangosta palasia pellille. Nostata sämpylöitä liinalla peitettyinä noin 30-40 min. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-25 min. sämpylöiden koosta riippuen. Vinkki! Saat sämpylöihin rapean kuoren, kun laitat kiehuvaa vettä uuninkestävässä astiassa uunin pohjalle.

7 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1½ tl suolaa
3 rkl siirappia
9-10 dl Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
50 g voita tai margariinia
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
välimeren uunivuoka
resepti
Välimeren uunivuoka (gluteeniton)
resepti
Uunikaurapuuro (gluteeniton)
Kauratto kattilassa, päällä vuohenjuustoviipaleita
resepti
Kasviskauratto (gluteeniton)
resepti
Kaurainen lohilaatikko (gluteeniton)
resepti
Gluteenittomat suklaaleivokset
resepti
Myllärin luomukuitusämpylät
resepti
Kaura-punajuuripaistos
resepti
Gluteeniton maissirisotto kaurasta
joululimppu
resepti
Gluteeniton joululimppu
resepti
Kaurajyväpuuro (gluteeniton)
hedelmäkakku gluteeniton
resepti
Myllärin gluteeniton hedelmäkakku
Näytä lisää reseptejä