Kaurasämpylät (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Laita joukkoon kaurahiutaleet sekä psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola, siirappi, siemenseos sekä öljy ja sekoita. Lisää jauhot taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen. Käytä sekoittamiseen sähkövatkainta taikinakoukuilla.

 

Pyöritä taikinasta tanko ja leikkaa palasiksi. Kasta leikattu pinta kauraleseessä. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa, esim. liedellä lämmitetyn uunin päällä. Paista kohonneita sämpylöitä 225-asteisessa uunissa n. 10 – 15 minuutin ajan.

 
6 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
6 dl Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
2 dl siemenseosta (esim. auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä)
1 rkl psylliumia
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Koristeluun: Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Kaurarouhepuuro (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
resepti
Gluteeniton kauralesepuuro
resepti
Kaurarouhepuuro (gluteeniton)
resepti
Kaurainen mangomajoneesi (gluteeniton)
resepti
Uunikaurapuuro (gluteeniton)
resepti
Kauratäytteiset letut
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
resepti
Rukiiset teeleivät
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Kauraa ja kasviksia
Näytä lisää reseptejä