Kaurasämpylät (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Laita joukkoon kaurahiutaleet sekä psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola, siirappi, siemenseos sekä öljy ja sekoita. Lisää jauhot taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen. Käytä sekoittamiseen sähkövatkainta taikinakoukuilla.

 

Pyöritä taikinasta tanko ja leikkaa palasiksi. Kasta leikattu pinta kauraleseessä. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa, esim. liedellä lämmitetyn uunin päällä. Paista kohonneita sämpylöitä 225-asteisessa uunissa n. 10 – 15 minuutin ajan.

 
6 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
6 dl Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
2 dl siemenseosta (esim. auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä)
1 rkl psylliumia
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Koristeluun: Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteenittomat kauramunkit
Annos lime-inkivääririsottoa
resepti
Inkivääri-limerisotto kaurarouheesta
resepti
Myllärin luomukuitusämpylät
joululimppu
resepti
Gluteeniton joululimppu
resepti
Kaurajyväpuuro (gluteeniton)
hedelmäkakku gluteeniton
resepti
Myllärin gluteeniton hedelmäkakku
resepti
Porkkanalaatikko kaurarouheesta (gluteeniton)
resepti
Naked Cake (gluteeniton)
Piparkakkuja purkissa.
resepti
Gluteenittomat piparkakut
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
resepti
Myllärin viljaisat luomutäytepatongit
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
Näytä lisää reseptejä