Kaurasämpylät (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Laita joukkoon kaurahiutaleet sekä psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola, siirappi, siemenseos sekä öljy ja sekoita. Lisää jauhot taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen. Käytä sekoittamiseen sähkövatkainta taikinakoukuilla.

 

Pyöritä taikinasta tanko ja leikkaa palasiksi. Kasta leikattu pinta kauraleseessä. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa, esim. liedellä lämmitetyn uunin päällä. Paista kohonneita sämpylöitä 225-asteisessa uunissa n. 10 – 15 minuutin ajan.

 
6 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
6 dl Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
2 dl siemenseosta (esim. auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä)
1 rkl psylliumia
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Koristeluun: Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin ruispalat
resepti
Myllärin kauraiset myslipatukat (gluteeniton)
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
Kauratto kattilassa, päällä vuohenjuustoviipaleita
resepti
Kasviskauratto (gluteeniton)
resepti
Kaurainen lohilaatikko (gluteeniton)
resepti
Gluteenittomat suklaaleivokset
resepti
Myllärin luomukuitusämpylät
Piiraspaloja leivinpaperin päällä
resepti
Punajuuri-kaurapiirakka
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Kaura-punajuuripaistos
resepti
Gluteeniton maissirisotto kaurasta
resepti
Texmex-kaurapiiras
Näytä lisää reseptejä