Kauraruudut (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä neste reilusti lämpimäksi ja lisää joukkoon psyllium. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää murustettu hiiva, suola, hunaja, raastettu kesäkurpitsa ja lopuksi kaurarouhe ja kaurajauho, sekä sulatettu voi.

 

Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se kahteen osaan. Leivo niistä pyöreät tangot ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Litistä hieman, suihkauta pinnalle vettä ja ripottele päälle kaurarouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.

 
0,5 l vettä tai maitoa
1 rkl psylliumia
25 g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
2 – 3 rkl hunajaa
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
6 – 7 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
¾ dl sulatettua voita


 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteeniton marjapiirakka
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteenittomat lehtikaali-pinaattiohukaiset
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
resepti
Gluteeniton porkkanakakku
resepti
Kaura-omenapiiras (gluteeniton)
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä