Kauraruudut (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä neste reilusti lämpimäksi ja lisää joukkoon psyllium. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää murustettu hiiva, suola, hunaja, raastettu kesäkurpitsa ja lopuksi kaurarouhe ja kaurajauho, sekä sulatettu voi.

 

Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se kahteen osaan. Leivo niistä pyöreät tangot ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Litistä hieman, suihkauta pinnalle vettä ja ripottele päälle kaurarouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.

 
0,5 l vettä tai maitoa
1 rkl psylliumia
25 g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
2 – 3 rkl hunajaa
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
6 – 7 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
¾ dl sulatettua voita


 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Juusto-kinkkupiirakka (gluteeniton)
Kaalilaatikko vuoassa, kasviksia pöydällä
resepti
Kaura-punakaalilaatikko (gluteeniton)
resepti
Savolaiset riisikukkoset
Kauratto kattilassa, päällä vuohenjuustoviipaleita
resepti
Kasviskauratto (gluteeniton)
Lohilaatikko vuoassa ja pöydällä kasviksia sekä lusikka
resepti
Kaurainen lohilaatikko (gluteeniton)
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Kaura-punajuuripaistos
resepti
Gluteeniton maissirisotto kaurasta
resepti
Texmex-kaurapiiras
joululimppu
resepti
Gluteeniton joululimppu
resepti
Kaurajyväpuuro (gluteeniton)
hedelmäkakku gluteeniton
resepti
Myllärin gluteeniton hedelmäkakku
Näytä lisää reseptejä