Kauraruudut (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä neste reilusti lämpimäksi ja lisää joukkoon psyllium. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää murustettu hiiva, suola, hunaja, raastettu kesäkurpitsa ja lopuksi kaurarouhe ja kaurajauho, sekä sulatettu voi.

 

Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se kahteen osaan. Leivo niistä pyöreät tangot ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Litistä hieman, suihkauta pinnalle vettä ja ripottele päälle kaurarouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.

 
0,5 l vettä tai maitoa
1 rkl psylliumia
25 g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
2 – 3 rkl hunajaa
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
6 – 7 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
¾ dl sulatettua voita


 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Uunipuuro kaurarouheesta (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
focaccia
resepti
Gluteeniton focaccia Kaurapala-aineksesta
resepti
Quiche Lorraine
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Kauraa ja kasviksia
resepti
Intialainen kaura-pinaatti-juustopaistos
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
Kaurafalafelit
resepti
Kaurafalafelit (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Kaurajyväpuuro (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä