omenainen kaurasämpylä

Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Mehevä omenainen kaurasämpylä tuo maukasta vaihtelua gluteenittomaan leivontaan.

 

Valmistusohje

Kuutioi omenat ja sekoita esitaikinan ainekset, anna esitaikinan tekeytyä peitettynä 12 – 16 tuntia.

Sekoita hiiva taikinaan, lisää loput ainekset ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin 1 h ja leivo sämpylöiksi tai palaleiviksi. Pinnan koristeluun sopivat hyvin erilaiset siemenet tai Myllärin gluteeniton kauralese. Paista 230 C noin 15 min palaleipiä ja sämpylöitä noin 18 min.

Esitaikina:
5,5 dl vettä (lämmintä)
2,5 dl omenakuutioita
2 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
Lisäksi:
25 g hiivaa
4 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
3 dl perunajauhoa
3 tl psylliumia
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl pellavansiemeniä
1/2 dl öljyä
omenainen kaurasämpylä
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Luomu Kauralesesämpylät
resepti
Kaura-omenapiiras (gluteeniton)
resepti
Siemennäkkäri (gluteeniton)
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Focaccia
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
resepti
Gluteeniton porkkanakakku
resepti
Kaura-omenapiiras (gluteeniton)
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton marjapiirakka
Näytä lisää reseptejä