omenainen kaurasämpylä

Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Mehevä omenainen kaurasämpylä tuo maukasta vaihtelua gluteenittomaan leivontaan.

 

Valmistusohje

Kuutioi omenat ja sekoita esitaikinan ainekset, anna esitaikinan tekeytyä peitettynä 12 – 16 tuntia.

Sekoita hiiva taikinaan, lisää loput ainekset ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin 1 h ja leivo sämpylöiksi tai palaleiviksi. Pinnan koristeluun sopivat hyvin erilaiset siemenet tai Myllärin gluteeniton kauralese. Paista 230 C noin 15 min palaleipiä ja sämpylöitä noin 18 min.

Esitaikina:
5,5 dl vettä (lämmintä)
2,5 dl omenakuutioita
2 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
Lisäksi:
25 g hiivaa
4 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
3 dl perunajauhoa
3 tl psylliumia
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl pellavansiemeniä
1/2 dl öljyä
omenainen kaurasämpylä
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Mansikkainen kaurasmoothie
resepti
Uunikaurapuuro (gluteeniton)
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
resepti
Intialainen kaura-pinaatti-juustopaistos
Juustokakku, mansikoita, vadelmia ja marjamelba kulhossa
resepti
Juustokakku marjamelballa (gluteeniton)
Kaurafalafelit
resepti
Kaurafalafelit (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton banaani-kookoskakku
resepti
Kaurajyväpuuro (gluteeniton)
resepti
Uunikaurapuuro (gluteeniton)
resepti
Chili con kaura (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Gluteenittomat mysli-kaurapalat
Näytä lisää reseptejä