Focaccia

30 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Laita kaikki ainekset ja 4 dl vettä yleiskoneen taikinakulhoon ja ala vaivaamaan taikinaa. Vaivaa tasaiseksi ja lisää vettä vähitellen kunnes muodostuu sitkoa ja taikina pysyy kauniina ja tasaisena. Lopputulos tulisi olla tasainen, mutta niin löysä taikina, että se tarttuu reilusti kulhon reunoihin ja sitä ei voi käsin muotoilla.

Voitele uunivuoka vuokaspraylla ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Lisää yrtit joka puolelle, pirskota öljy ja painele öljyn avulla taikina tasaiseksi. Laita kelmu päälle ja kohota lämpimässä mutta ei kuumassa 1,5 h.

Paista ensin 250 asteessa 5 min ja sitten 200 asteessa 22 minuuttia avaten välillä uunia, että kosteus pääsee pois. Kumoa heti vuoasta paistamisen jälkeen, jotta pohja ei vety.

Anna jäähtyä.

 

Reseptin laati: Tomi Björck

12 ½ dl Myllärin Luomu  Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
5 dl Myllärin Luomu  4-viljan hiutaleita
2 pss kuivahiivaa
1 dl oliiviöljyä
5 tl suolaa
6–8 dl vettä

Leivän pintaan:
½ dl oliiviöljyä
karkeaa suolaa
2 rkl timjamin lehtiä
2 rkl rosmariinin lehtiä
2 rkl Myllärin Luomu  4-viljan hiutaleita
halutessasi oliiveja
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteenittomat mysli-kaurapalat
resepti
Rukiiset teeleivät
resepti
Myllärin maukas ruislimppu
resepti
Myllärin viljaisat luomutäytepatongit
resepti
Pehmeät aamiaissarvet
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Gluteeniton focaccia
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
resepti
Myllärin perinteinen hiivaleipä
resepti
Kauratäytteiset letut
täytetyt kauraleipäset
resepti
Täytetyt kauraleipäset (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä